„Novaku će biti teško da nastavi karijeru bez vakcine“

ATP 26. jan. 202212:50 > 12:5516 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Julian Finney/Getty Images

Novaku Đokoviću će biti teško da nastavi profesionalnu karijeru ukoliko ne primi vakcinu protiv virusa korona, upozorava Tim Henman.

Najboljem teniseru sveta nije dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu jer je, uprkos prethodno dobijenom medicinskom izuzeću od obavezne vakcinacije, deportovan iz Melburna.

Povezane vesti

„Kada razmislimo o fijasku sa Đokovićem, to je bio potpuni haos. Nije bilo pobednika u tom sporu. To što se dogodilo nije dobro ni za Teniski savez Australije ni za njihovu Vladu. Naravno da je razočaravajuće za turnir što Đoković nije igrao, kao i za navijače i samog Novaka. Nadam se da nećemo nečemu sličnom da svedočimo u budućnosti“, rekao je Henman.

S obzirom na to da Srbin nije primio vakcinu, postavilo se pitanje na kojim će turnirima moći da se takmiči u nastavku sezone.

„Šta će Đoković sada raditi? Njemu će biti teško da nastavi profesionalnu karijeru ukoliko ne primi vakvinu, jer u mnoge države neće moći da putuje. Naravno, njegov je izbor šta želi da radi. Ali kao ljubitelj tenisa i neko ko je svedočio uspesima Đokovića na terenu, nadam se da će se brzo vratiti“.

Prvi reket sveta prijavljen je za turnir u Dubaiju, koji će se igrati od 21. februara.

Komentari

Vaš komentar