Ostvarenje sna: Kokinakisu titula u rodnom Adelejdu

ATP 15. jan 202211:36 > 11:491 komentar
Podeli:
Tanasi Kokinakis
Sarah Reed / Stringer

Australijski teniser Tanasi Kokinakis osvojio je titulu na turniru u Adelejdu. On je u finalu savladao Francuza Artura Ridnerkneha u tri seta, 6:7, 7:6, 6:3.

Meč je trajao dva časa i 40 minuta, a 145. teniser sveta uspeo je posle izgubljenog prvog seta da se vrati u meč i u odlučujućem setu poptuno preuzme inicijativu.

Kokinakis je na putu do titule u svom rodnom gradu savladao još Iznera, Vukića i Čilića i tako stigao do prve titule u karijeri.

Nije bilo brejkova u prvom setu, svako je čuvao svoj servis, a jedini put kada je Francuz oduzeo servis domaćem takmičeru bilo je u taj-brejku, pri rezultatu 7:6, kada je i iskoristio tu set loptu i poveo. Prethodno je Tanasi imao 6:5 i priliku da osvoji set.

Slična situacija viđena je i u drugom setu, nije se predavao Australijanac, pa je ovoga puta u taj-brejku bio fokusiraniji. Artur je dva puta napravio mini-brejk, a Kokinakis je uspeo tri puta da oduze servis 58. teniseru sveta.

Odlučujući deo igre bio je i najlakši za Kokinakisa. Brejkom u prvom i devetom gemu stigao je do titule i velikog slavlja.

Komentari

Vaš komentar