Pariz u transu: Može li luđe do najvećeg uspeha u karijeri?

ATP 5. nov 202112:49 > 13:58
Podeli:
Igo Gaston
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Mladi Francuz Igo Gaston (21) napravio je najveći uspeh u dosadašnjem toku karijere plasmanom u četvrtfinale mastersa u Parizu, a način na koji je to uspeo dugo će se pamtiti.

Idemo redom:

Prvo kolo kvalifikacija: u duelu sa Kevinom Andersonom spasao je dve meč lopte, zatim osvojio i gem u kojem je Južnoafrikanac servirao za meč. Na kraju 7:6 (15-13), 2:6, 7:6 (7-1).

Povezane vesti:

Drugo kolo kvalifikacija: Zaostajao set i brejk protiv Lorenca Muzetija, preokrenuo – 3:6, 6:3, 6:4.

Prvo kolo: Zaostajao set i brejk protiv Artura Rinderkneha, preokrenuo – 4:6, 6:4, 6:3.

Drugo kolo: Zaostajao set i brejk protiv Pabla Karenja Buste, preokrenuo – 6:7 (3-7), 6:4, 7:5.

Treće kolo: Najveće ludilo od svih – dvaput je nadoknadio brejk u prvom setu duela sa Karlosom Alkarazom, a u drugom je gubio 0:5, da bi na kraju slavio sa 6:4, 7:5.

„Ja sam odlutao u tim trenucima, ali i on je pao. Pravio je mnogo grešaka, jer sam slao brze lopte, pa sporte lopte, pa visoke. Počeo je da gubi ritam, a ja sam ostao koncentrisan. Tako sam uspeo da okrenem“, kaže Gaston, koji je bio perspektivan junior, ali zasad nije uspeo do kraja da opravda očekivanja u seniorskoj konkurenciji.

Široj javnosti zapao je za oko kada je prošle godine na Rolan Garosu doterao Dominika Tima do pet setova, a gaji neobičan stil igre sa mnogo drop šotova.

„Atmosfera je bila neverovatna. Iskreno, zbog ovoga igram tenis. Divno je proživeti ovako nešto, zbog publike sam pobedio“.

U četvrtfinalu, u petak od 19.30, levorukog Francuza čeka drugi igrač sveta Danil Medvedev.

„Idem na masažu, posle ću čvrsto spavati, pa ću da vidim kako ću da se organizujem. Probaću da jedem kako treba, da se zagrejem na pravi način i da budem spreman“, zaključio je Gaston, koji je obezbedio skok na 67. mesto na ATP listi, njegov najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

Komentari

Vaš komentar