„Pred Nadalom su još dve, tri dobre sezone“

ATP 6. okt. 202112:2530 komentara
Podeli:
USA TODAY USPW, Reuters

Pred španskim teniserom Rafaelom Nadalom su još dve ili tri uspešne sezone, uveren je njegov stric i nekadašnji trener Toni.

Španac je zbog povrede levog stopala ranije završio ovu sezonu. Osvajač 20 grend slem titula nada se da će potpuno spreman dočekati novu.

„Mislim da će se oporaviti. Optimista sam, osećam da bi 2022. mogla biti uspešna. Verujem da su pred njih još dve ili tri dobre sezone, ali kako vreme odmiče, sve je teže“, rekao je Toni.

povezane vesti

Osvrnuo se iskusni stručnjak i na pitanje ko je najbolji teniser svih vremena.

„Kada se Rafa pojavio svi su mislili da će Rodžer Federer biti najbolji svih vremena. Čim se pojavio Novak shvatili smo da je on nešto posebno. Sa Rodžerom je uvek bilo lakše igrati. Đoković je bio mnogo kompleksniji, nismo uspevali da pročitamo njegovu igru“, podsetio je Toni i dodao:

„Kada je Rafa sa 24 godine imao sve grend slemove u kolekciji, znao sam da će se boriti za zvanje najboljeg u istoriji. Ali njegov razvoj je uvek bio uslovljen povredom stopala, sa kojom i sada ima problema. Zbog toga su njegova dostignuća još vrednija“.

Upitan šta očekuje od nove generacije igrača, Nadal je poručio:

„Kada igraju na svom najvišem nivou, mogu da se takmiče sa Velikom trojkom. Problem je što igraju loše kada im nivo opadne, ne uspevaju da ga održe dugo vremena. Ko bude konstantan, taj će biti i dominantan“.

Komentari

Vaš komentar