„Previše Novak poštuje sport i svoju zemlju da bi to uradio“

ATP 11. avg 202119:49 > 20:0129 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nekadašnja francuska teniserka Marion Bartoli smatra da Novak Đoković nikada ne bi bez pravog razloga odustao od meča za bronzanu medalju u miksu na olimpijskom turniru u Tokiju.

Povezane vesti:

Posle poraza od Karenja Buste u singlu za treće mesto, Đoković se povukao iz miksa, a ta odluka je izazvala kontroverze u nekim krugovima.

„Ne verujem da bi Novak tek tako rekao: ’Pa, nisam uzeo medalju u singlu, tako da sad jedino želim da odem’. To jednostavno nije Novak. On je izuzetno fina osoba i previše poštuje sport i svoju zemlju da bi uradio tako nešto i odrekao se borbe za medalju, a da nije imao pravi problem“, rekla je Bartoli, osvajačica Vimbldona iz 2013. godine, i dodala:

„Možda je neko drugi trebalo da igra miks, ali Novak je procenio da može. Možda nije do kraja shvatao koliko su uslovi u Tokiju brutalni u to doba godine. Mnogo je vlažno i toplo. Mislim da je fizički bio iznuren, i to možemo da razumemo posle svega što je prošao“.

Đoković je rešio da preskoči i masters u Sinsinatiju, tako da će bez pripremnog turnira u SAD zaigrati na US openu, koji počinje 30. avgusta.

Komentari

Vaš komentar