U Akapulku ne mogu da ga priušte Nadala, problem i leđa

ATP 26. feb. 202119:53 > 0:0023 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
Photo by Hector Vivas/Getty Images

Rafael Nadal neće braniti titulu na turniru iz serije 500 u Akapulku pošto čelnici meksičkog turnira ove godine ne mogu da mu plate uobičajenu sumu za nastup. Tako je glasila prvobitna informacija, ali posle su se svi saglasili da je reč o tome da Španac nije fizički spreman.

„Odnos sa Karlosom Kostom (Nadalovim agentom) je odličan i stvari su bile vrlo otvorene, ali realnost je da nemamo novca da mu platimo. Naš budžet za ovu godinu izuzetno je ograničen i uložili smo u one igrače koje moramo da dovedemo“, naveo je direktor turnira Raul Zurutuza i pojasnio:

Povezane vesti

„Već imamo potpisani ugovor sa Aleksanderom Zverevom i bilo nam je skuplje da ga otkažemo nego da ga poštujemo. A kada je reč o ostalima, njih četvorica-petorica snizili su znatno zahteve u odnosu na ono što obično traže“.

Opšte je poznato da najbolji teniseri dobijaju „premiju za nastup“ na manjim turnirima, a prema pojedinim navodima, Nadal za učešće na turnirima iz serija 250 i 500 naplaćuje između 500.000 i milion dolara.

„Mnogo mi je žao što neću nastupiti u Akapulku 2021. Ovo je teška godina za sve nas i u mom trenutnom stanju, sa bolom u leđima, nemoguće je da krenem na tako dug put. Mnogo mi se dopada Akapulko, igrao sam tamo u poslednje četiri godine, ali ove nije moguće. Nadam se da će biti 2022“, napisao je Nadal na tviteru.

Posle su i Zurutuza i Karlos Koste rekli da premija za nastup nije razlog zašto Nadal ne igra.

Sada će osim Zvereva, od najboljih igrača u Akapulku nastupiti i Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman.

Komentari

Vaš komentar