Rafa: Normalno da osvajaju, ništa nije večno; OI? Ne znam

ATP 11. maj. 202114:092 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Treći teniser sveta Rafael Nadal kaže da je normalno to što i drugi teniseri osvajaju turnire, pošto su sve bolji, a Đoković, Federer i on sve stariji.

„To je normalno, to je sve. Prvo, propuštamo neke turnire. Drugo, tu je nova generacija dobrih igrača, a mi smo u godinama. Ništa ne traje večno, moramo to da prihvatimo, hajde da vidimo šta će dalje biti“, rekao je Nadal i dodao:

Povezane vesti

„Možda, videćemo za tri-četiri nedelje. Dosad se to još nije desilo, nadam se da neće još, ali sve može da se desi. Kao što sam rekao, nije stvar u jačoj veri, nego u tome da su oni sve bolji teniseri, a mi smo stariji. Posle skoro dvadeset godina na turu, normalno je da dođu drugi koji osvajaju turnire, nije to ništa čudno. S druge strane, nastaviću da se borim, čeka nas Rolan Garos i pokušaću da igram dobro tamo“.

Na pitanje da li je doneo odluku u vezi s učešćem na Olimpijskim igrama u Tokiju, 34-godišnji Nadal odgovara:

„Još ne znam, iskreno. Ne mogu da dam jasan odgovor, jer ne znam svoj kalendar. U normalnom svetu ne bih ni pomišljao na to da propustim OI, svi znaju koliko su Igre meni važne. Ali u ovim okolnostima, hajde da sačekamo da vidimo šta će se dogoditi. Obično znam svoj raspored skoro sto posto od početka, ali sada moramo da budemo fleksibilni i da se prilagođavamo.

Posle eliminacije u četvrtfinalu u Madridu, Španac se na startu u Rimu sastaje sa Janikom Sinerom iz Italije.

„U Madridu sam igrao odlično, a onda sam odigrao nekoliko loših gemova protiv Zvereva, i tu je krenulo nizbrdo. U Madridu sam trenirao na najvišem nivou u poslednje vreme. Ovde moramo da se prilagođavamo na drugačije uslove, pa je potrebno malo više vremena. Manje-više sam zadovoljan kako je prošlo, a u sredu me čeka jedan od najtežih prvih mečeva, Siner je protivnik“, kaže Nadal i dodaje:

„Svi mečevi su teški, a on je mlad i napreduje svakoga dana. Trenutno je u naletu, napreduje na listi, pun je samopouzdanja, i očekujem težak meč“.

Komentari

Vaš komentar