Rodžer najdraži navijačima, Rafa fer-plej igrač godine

ATP 21. dec. 202018:467 komentara
Podeli:
Rodžer Federer
Photo by Ashley Vlotman/Gallo Images/Getty Images

Rodžer Federer omiljeni je kod navijača, Rafael Nadal dobio je nagradu za fer-plej, Vašek Pospišil je povratnik godine, a Andrej Rubljov igrač koji je najviše napredovao. To je rezime nagrada ATP za kraj godine, a Novak Đoković i Mate Pavić prepoznati su kao brojevi jedan u singlu i dublu.

Povratnik godine (glasovi igrača): Vašek Pospišil sada je 25. na svetu, a posle operacije leđa počeo je godinu izvan prvih 100. Igrao je u dva finala (Monpelje i Sofija) i stigao je do četvrtog kola US opena pobedama nad Raonićem i Bautistom Agutom.

Povezane vesti

Igrač koji je najviše napredovao (glasovi igrača): Andrej Rubljov osvojio je pet titula (Adelajd, Doha, Hamburg, Sankt Peterburg, Beč), dobio 41 meč i došao do osmog mesta na svetu i prvog učešća na ATP finalu.

Novajlija godine (glasovi igrača): Karlos Alkaras je 2019. godinu završio kao 491. na svetu, a sada je na 141. poziciji. Bio je i pet mesta više plasiran, a 17-godišnjak je osvojio tri čelendžera i zabeležio je prvu ATP pobedu, nad Albertom Ramosom u Rio de Žaneiru.

Nagrada „Stefan Edberg“ za fer-plej (glasovi igrača): Treću godinu u nizu, a četvrtu uzastopno, kolege su izabrale Rafaela Nadala kao prvog u fer-pleju, profesionalizmu i integritetu na terenu i van njega.

Humanitarna nagrada „Artur Eš“ (dodeljuje ATP): Kako se navodi, Amerikanac Frensis Tijafo imao je najveći uticaj van terena u 2020. godini. Tijafo je na aukciji „sportisti protiv virusa korona“ delio mnogo sportske opreme sa potpisima slavnih sportista, a pokrenuo je i akciju „Reketi dole, ruke gore“ snimkom koji je ujedinio crnu tenisku zajednicu posle ubistva Džordža Flojda u SAD.

Omiljeni igrač navijača: Rodžer Federer je rekordu, 18. godinu izabran kao najdraži kod navijača uprkos tome što je igrao samo na Australijan openu, a ukupno Švajcarac ima 39 različitih ATP nagrada.

Treneri su kao najboljeg u svojoj struci izabrali Fernanda Visentea, koji radi sa Andrejem Rubljovom.

Komentari

Vaš komentar