Rodžerov povratak u Dohi: Protiv Novaka je uvek zabavno

ATP 6. mar. 202114:5212 komentara
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Švajcarski teniser Rodžer Federer posle više od godinu dana ponovo će se naći na terenu, pošto učestvuje na turniru u Dohi. Čuveni igrač je slobodan na startu, a u drugoj rundi čeka pobednika meča Žeremi Šardi - Danijel Evans.

Rodžer (39) iza sebe ima dugu pauzu tokom koje je dva puta operisao koleno. Sada će probati da napravi dobar rezultat na turniru koji je osvajao 2005, 2006. i 2011. godine i time pokaže da je spreman da igra na najvišem nivou.

Povezane vesti

Volim da igram tenis, volim ovaj sport. Moj san je uvek bio da igram tenis, to je ono čime sam se bavio celog života. Iako je bilo mnogo trenutaka u kojima sam nedostajao kod kuće, svojoj porodici, svojim ljudima. Međutim, na kraju dana sam uviđao da se to isplati. Učio sam da uživam na Turu, da upoznajem nova mesta i ljude.„, istakao je Federer.

Osvajač 20 Grend slemova pao je na šesto mesto ATP liste. Od ponedeljka neće biti ni rekorder po broju nedelja na vrhu. Na prvoj poziciji će ga sustići, a zatim i prestići, srpski igrač Novak Đoković.

Upravo je iskustvo iz velikih mečeva sa Novakom bilo nešto što je zanimalo novinare u Dohi.

Kad igram protiv Novaka, razmišljam o tome da ne izgubim. Zabavljam se kada igramo jedan protiv drugog, imamo različite stilove igre, mnogo zavisi od dana, podloge, kako se igra razvija, kakvi su bili poslednji mečevi. Kada igrate protiv najboljih dužni ste da budete najbolji, ne možete da budete mirni, znate da će uvek odgovoriti sa svojim najboljim udarcima. Zato je on jedan od najboljih u istoriji. Kad god se suočim sa njim, super se provodim„, objasnio je Rodžer.

Đoković ne učestvuje na turniru u glavnom gradu Katara, ali će Srbija imati predstavnike u vidu Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića.

Lajović u prvoj rundi igra protiv sa Martonom Fučovičem, a Krajinović protiv Davida Gofana.

Turnir se igra od osmog do 13. marta. Duele pratite uz naše kanale.

Komentari

Vaš komentar