Rubljov: Gost sam među 10 najboljih

ATP 27. dec. 202017:301 komentar
Podeli:
Reuters/Paul Childs

Andrej Rubljov je imao sjajnu 2020.godinu. Osvojio je pet titula i završio na osmom mestu ATP liste. I pored svih uspeha, mladi Rus misli da ne pripada društvu najboljih tenisera današnjice.

Gost sam među 10 najboljih tenisera sveta. Da bih stvarno bio jedan od njih, moram da budem konstantniji u godinama koje dolaze. Tim, Zverev ili recimo Medvedev zaslužuju svoj status jer su kroz nekoliko sezona potvrđivali dobre rezultate“, rekao je Rubljov.

povezane vesti

Rus je dobio nagradu ATP za „igrača koji je najviše napredovao“. Takođe i njegov trener Fernando Visente proglašen je za trenera godine.

Za mene on je najbolji mogući trener. Razmišljamo na isti način i na terenu i van njega. Nisam mogao da nađem bolje rešenje za tu ulogu“, rekao je 23-godišnji Rus.

Rubljov je član generacije, koja bi trebala da nasledi Đokovića, Nadala i Federera na čelu ATP liste. Sa posebnim zanimanjem Rus prati situaciju sa Federerom.

Imao je nekoliko teških situacija kroz karijeru. Poslednja je ova sa operacijom kolena. I uvek se vraćao. Ne odustaje ni sa skoro 40 godina. On je pravi primer za mene, jer želim da mi što duže traje karijere. Ne mislim da se povučem sa 30.“

Komentari

Vaš komentar