Sada opet ne žele Medvedeva preko puta

ATP 6. mar 202311:565 komentara
Danil Medvedev
Photo by Francois Nel/Getty Images

“Nije još gotovo!” To je Danil Medvedev napisao na objektivu kamere posle pobede nad Andrejem Rubljovom u finalu turnira u Dubaiju.

Nije bio mali broj onih… Nećemo reći “klovnova”, ali hoćemo reći neozbiljnih ljudi koji su tvrdili da se Medvedev neće vratiti na nivo koji ga je učinio grend slem šampionom i svetskim brojem 1.

Zaboravili su kako se u tenisu malo brzo pretvara u mnogo, zaboravili su da je Danil u Torinu izgubio sva tri meča tek u taj brejku trećeg seta. Malo sreća, malo samopouzdanje, malo lošiji dan rivala – i sve se okreće na drugu stranu.

Photo by Francois Nel/Getty Images

A kada Medvedev okrene na drugu stranu i dâ sebi vetar u leđa, onda ubrzo ide na mlazni pogon. U prethodnih devetnaest dana ostvario je 14 pobeda, osvojio dve titule iz serije 500 (Roterdam i Dubai) i jednu iz serije 250 (Doha), uz četiri trijumfa nad top 10 rivalima – uključujući i onu najvredniju nad Novakom Đokovićem, potvrdu toga da se vratio.

U Dubaiju nije ni set izgubio i osvojio je 18. titulu u karijeri (u 18. različitom gradu). Vratio se u i u top 10, od ponedeljka će biti šesti na ATP listi i svi gledaju u njega pred Indijan Vels i Majami.

Danil Medvedev
Francois Nel/Getty Images

“Radujem se onome što dolazi”. Zašto i ne bi?

Kada je izgubio od Korde u Melburnu, mnogi su ga otpisali za velika dela. Sada ga opet ne žele preko puta onih za koje navijaju.

Ah, tenise, ti divna igro.

Komentari

Vaš komentar