Sanremo samo za pevanje

ATP 15. mar 202310:188 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Carl Recine

Dva puta je Novak Đoković trijumfalno prošao kroz Sanremo – jednom kao igrač, kada je osvojio tamošnji čelindžer 2005, a drugi put kao šoumen, kada je na festivalu 2020. otpevao pesmu Erosa Ramacotija.

Sada mu je iz ovog italijanskog grada stigla ponuda da ponovo bude gost, ali mada se Nole još nije oglasio, od toga neće biti ništa.

povezane vesti

Organizatori čelindžera su javno pozvali najboljeg tenisera sveta da baš u njihovom gradu od 27. marta počne pripreme za sezonu na šljaci, ali to se neće dogoditi iz nekoliko razloga.

Prvi je naravno propis po kome teniseri iz prvih 10 na svetu ne mogu da učestvuju na čelindžerima.

Međutim, čak i da nije tako, Nole ne bi igrao na obali Apenina iz prostog razloga jer mu to ne donosi ništa.

Prvo šta bi njemu značilo da igra protiv rivala iz prvih 200 ili 300 a možda i slabije rangiranih? Ništa. Možda bi se tu našao neki teniser iz donjeg doma prvih 100, ali nema garancije da bi Nole baš sa njima igrao.

Drugo, ne postoji nijedan razlog da Đoković tako rano počne sezonu na šljaci, i to na čelindžeru. Jedan od Novakovih prioriteta u ovom delu svoje karijere – u maju puni 36 godina – je da na gren slem ne stigne premoren. A baš to bi moglo da se dogodi ako prerano počne sezonu na šljaci.

Tačno je da bi njemu igranje u Sanremu omogućilo bolju formu u Monte Karlu, ali Đokoviću to nije prioritet. Glavni cilj nije titula u Kantri klubu nego na Rolan Garosu.

Zato Noletu i nije prioritet da na Mediteran dođe u punoj formi, nego da je izgradi do dolaska u Bulonjsku šumu. Naravno, ako se pruži prilika za treći trofej u Monte Karlu, neće je promašiti, ali neće se maksimalno posvetiti njegovom osvajanju.

Đokovića čeka i dilema da li igrati sve turnire koje je do sada igrao do Rolan Garosa. Jer, od ovog proleća format mastersa u Madridu i Rimu je povećan na 12 dana, kao u Indijan Velsu i Majamiju, tako da bi Nole mogao da provede šest uzastopnih nedelja na terenu – Monte Karlo i Banjaluka prethode ovim takmičenjima.

Možda Nole i preskoči neki od navedenih turnira, ali on se još ne oglašava po tom pitanju. Verovatno će odlučiti na osnovu osećaja – ako ne bude umoran, igraće sve; ali ako oseti zamor, sa nekog će izostati.

Zato je realnije da Novak u ovom periodu karijere ponovo zapeva u Sanremu nego da opet zaigra.

 

Komentari

Vaš komentar