Šapovalov: Rodžer prirodan i autentičan, GOAT pitanje ukusa

ATP 21. jul. 202113:4324 komentara
Podeli:
Rodžer Federer Denis Šapovalov
Photo by Al Bello/Getty Images

Kanadski teniser Denis Šapovalov kaže mu je Rodžer Federer bio uzor i da se oduševio kada ga je prvi put upoznao, a prepričao je i jedan lep gest Švajcarca.

Povezane vesti:

„Postoji izreka da ne treba da upoznaš svoje idole, jer ćeš se onda razočarati. Sa Rodžerom je zapravo suprotno. Sećam se jedne godine u Bazelu (2017), ja sam tada niko, tek se probijam – Rodžer je u kolima, sprema se da ide kući. Izlazi iz kola samo da bi se meni javio, da bismo popričali pet-deset minuta i da mi poželi dobrodošlicu u njegov grad“, rekao je Šapovalov i dodao:

„Pitao me je kako ide, postarao se da se osećam kao kod kuće. To mi je baš ostalo urezano, jer mislim da su retki igrači koji bi to uradili, pogotovo oni sa ograničenim vremenom kao što je Rodžer, koji u tom trenutku ide kući da večera s porodicom. Bio mi je veliki uzor dok sam odrastao, i dalje je. Kako se ponaša, kakav je kao osoba, sa njim nema šoua, sve je prirodno i autentično. To me inspiriše, to što sam ga upoznao i video kakav je u stvari“.

Na pitanje da prokomentariše debatu o najvećem svih vremena između Đokovića, Nadala i Federera, levoruki Kanađanin odgovara:

„Nemoguće je reći ko je GOAT, to je subjektivno. Neko gleda statistiku, neka prosuđuje koliko je neko bio šampion, kako se ponašao kao osoba ili na terenu. Sva trojica su jedinstveni. Zabavno je biti deo te generacije, mislim da se tako nešto neće ponoviti u istoriji“, zaključuje 22-godišnji Šapovalov.

Nedavno je Kanađanin igrao polufinale Vimbldona, a dosad je u karijeri osvojio jednu titulu. Trenutno je deseti na ATP listi.

Komentari

Vaš komentar