Šta Endi kaže – ko ima argumente da bude GOAT?

ATP 16. jun. 20218:3510 komentara
Podeli:
Andy Murray
Action Images via Reuters/Paul Childs

Otkad je Novak Đoković osvojio 19. grend slem titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske u nedelju dodatno se podgrejala diskusija oko toga ko je najveći teniser svih vremena, a svoj sud o tome dao je i nekadašnji prvi igrač sveta Endi Mari, podsetivši da karijere trojice velikana tenisa još nisu gotove.

Sprski teniser je jedini od „Velike trojke“ koji je slavio po barem dva puta na svakom od četiri najveća turnira, a osim toga osvajao je i svaki masters turnir makar dvaput. Federer i Nadal imaju po jedan osvojeni grend slem više – ukupno 20.

Povezano:

Moramo da sačekamo kraj karijere, ali za mene veliku ulogu igra činjenica da je Novak dvaput osvojio svaki masters turnir. Sada ima i po dva trofeja na svakom od grend slemova, pa može da se napravi argument da je on taj. Neverovatno je to što je postigao. Sa druge strane Rafa je 13 puta slavio na RG – to je rekord na jednom GS turniru. Rodžer igra na vrhunskom nivou kroz nekoliko generacija, a i dalje je tu sa 39 godina. Rezultati koje je postigao na travi nemaju premca. Za svakog od njih trojice mogu da se predstave argumenti da je najbolji“, izjavio je Endi Mari.

Ne znam za njih trojicu, ali meni nije to previše važno – ko je najveći igrač svih vremena. Jedino što sa sigurnošću mogu da kažem je da je ovo daleko najbolja era u istoriji tenisa. Mislilo se da je rekord Pita Samprasa od 14 slemova nedodirljiv, a sada trojica momaka mogu da imaju 20 i više. Meni je bilo malo problematično što sam bio deo njihove ere, ali kao ljubitelju tenisa, to je fantastično“, rekao je Škotlanđanin, koji je u karijeri triput bio GS šampion.

 

Komentari

Vaš komentar