Stanimal spreman za poslednji ples

ATP 26. okt 20229:072 komentara
Stan Vavrinka
xBEAUTIFULxSPORTS/G.xHubbsx/Guliver Images

Stan Vavrinka iza sebe ima veliku karijeru – tri grend slem titule, olimpijsko zlato u dublu, treće mesto na ATP listi i ukupno 16 trofeja.

Sa jednim delom ove rečenice, 37-godišnjak rođen u Lozani ne bi se saglasio, sa onim „iza sebe“.

Pročitajte i:

Zaista je potrebna ogromna snaga volje i velika ljubav prema tenisu da bi se – posle takve karijere – trpeli porazi, vraćalo iz stote po redu povrede kolena, sve u nadi da će se još koji put doživeti magija na terenu.

U poslednjih nekoliko nedelja, Stanimal je imao dva čarobna momenta. Prvo, pobeda nad Danilom Medvedevom, vrednija po veličini protivnika. Druga, sentimentalno vrednija, kod kuće u Bazelu nad trećim teniserom sveta Kasperom Rudom – 6:4, 6:4.

Istina, Norvežanin je u padu posle odlične sezone, ali Stan je izvukao nekoliko udaraca iz rukava koji su nas podsetili na dane kada bismo ostali začarani silinom njegovog reketa.

„Posebno je, mnogo emocija, švajcarski navijači uvek su bili divni prema meni. I teško mi je da igram, uvek sam nervozan kada izlazim na teren jer toliko želim da se pokažem u najboljem svetlu“, rekao je Vavrinka posle svoje 23. pobede u karijeri nad top 5 suparnicima.

Stan Vavrinka Magnus Norman
Panoramic/Guliver Images

I podelio je Stan sa nama još jednu vest – u tim je vratio čoveka koji ga je od dobrog igrača učinio svetskom klasom, prevashodno tako što mu je radio na glavi. Vratio je Magnusa Normana.

„Tražimo način da zajedno ispišemo poslednje poglavlje. On najbolje poznaje moju igru i najviše mi je pomogao tokom karijere“.

Red je, da. Srećan poslednji ples, Stanimale.

Komentari

Vaš komentar