Tim: Alkaraz, Siner i Tijafo su promenili tenis

ATP 30. sep 202220:253 komentara
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Austrijski teniser Dominik Tim polako se vraća na veliku scenu posle brojnih pehova i duge pauze, a novu generaciju uporedio je sa Rodžerom Federerom, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom koji dominiraju više od decenije.

Povezane vesti

„Karlos Alkaraz, Janik Siner i Frensis Tijafo su promenili tenis, ubrzali ga i podigli na novi nivo. U poređenju sa sa ‘velikom trojkom’, legendarni trio je defanzivniji i oprezniji,“ izjavio je Tim za „Standard.“

Nekada treći igrač sveta i osvajač US Opena 2020. očekuje mnogo od predstojećeg turnira u Beču.

„Prvi deo moje karijere bio je senzacionalan. Bilo bi potpuno pogrešno pretpostaviti da me nakon njega čekaju samo bonusi. Mnogo se radujem turniru u Beču. Svakako sebe ne vidim kao finalistu, ali bekhend je već jako dobar, gotovo isti kao u prvom delu karijere.“

Dvadesetdevetogodišnjak je ove nedelje poražen od Marina Čilića u (2-1) u drugom kolu turnira u Tel Avivu, a cilj do kraja sezone mu je da bude u 100 najboljih na svetu. Trenutno je 173.

„Treba da se popusti ručna kočnica i donesu ispravne odluke u stresnim situacijama. To morate ponovo da naučite posle tako duge pauze. Najvažniji je trening. Servis funkcioniše, ima prostora za napredak u forhendu i servisu. Dajem sebi sedam od maksimalnih deset bodova. Do juna sam išao u pogrešnom smeru, a onda se sve promenilo. Uvek sam imao dobre fizioterapeute, tako da je sve u redu sa fizičkom formom. Naravno, kada imate 30 godina ova ili ona boljka u telu postaje vidljiva, ali ja da mogu da igram mečeve svaki dan,“ naglasio je Tim.

Komentari

Vaš komentar