Tim: Ceo život podredio sam osvajanju slema, sad sam na 10%

ATP 8. apr. 202121:596 komentara
Podeli:
Dominik Tim
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Četvrti teniser sveta Dominik Tim kaže da mu je bilo potrebno neko vreme da postavi nove ciljeve posle osvajanja US opena prošle godine.

Na početku nove sezone Tim je ispao od Grigora Dimitrova u četvrtom kolu Australijan opena, da bi posle izgubio u drugom kolu Dohe od Bautiste i prvom kolu Dubaija od Harisa.

Povezane vesti

„Podredio sam sam ceo svoj život tome da jednog dana osvojim grend slem titulu. Onda sam zapravo uspeo to da uradim, utrošio sam neverovatnu količinu energije. Zato mi je bilo potrebno neko vreme da se preorijentišem da postavim nove ciljeve“, rekao je 27-godišnji Tim i dodao:

„Problem je, ipak, što u tenisu vremena za tako nešto nema. Najkasnije do Australije, svi su već zaboravili poslednji grend slem turnir, tenis se tako brzo kreće“.

Austrijanac je rešio da propusti Monte Karlo, a prvi sledeći tumir biće mu Beograd sa početkom 19. aprila.

„Tek sam se pre nekoliko dana vratio treninzima. Pre toga, manje sam radio neko vreme, tako da zaostajem u smislu treninga. Otkazao sam Monte Karlo kako bih to nadoknadio. Rolan Garos mi je veliki cilj ove godine. Na tom turniru igram najbolje prethodnih godina. Ostalo je još nekoliko nedelja do tada, radiću naporno i verujem da ću biti na vrhucu svoje igre. Trenutno sam na 10 posto“, zaključuje Tim uz smeh.

Komentari

Vaš komentar