„Tim je mlad, pred njim je svetla budućnost“

ATP 24. dec. 202018:567 komentara
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Dominik Tim može podjednako dobro da igra na betonu i šljaci, ali mora da napreduje na travi, ističe njegov trener Nikolas Masu.

Austrijanac je, sa 27 godina, ove sezone osvojio prvi Gren slem u karijeri, pošto je trijumfovao na US Openu. Prethodno je igrao finale Australijan Opena i dva puta se borio za titulu na Rolan Garosu.

„Cilj je bio da popravi igru na tvrdoj podlozi. Sada ne znam da li bolje rezultate ima na šljaci ili betonu. Može fantastično da igra na obe podloge, ali mora da napreduje na travi“, ocenio je Masu.

povezane vesti

„On je talentovan igrač, radi veoma naporno. Mlad je, čeka ga svetla budućnost. I on zna da još može da pobeđuje. Nadam se da će u novoj sezoni igrati na visokom nivou“.

Objasnio je Čileanac i šta je osnova dobre saradnje između trenera i igrača.

„Morate biti bliski sa igračem kako biste imali uspeha. Mi se međusobno poštujemo, radimo na onome što treba da bude bolje. Putujemo zajedno, razmišljamo o tenisu na sličan način. Gledao sam ga mnogo puta pre nego što smo počeli da radimo, znao sam šta treba da promeni. Dobar je momak, mogao bi da bude primer svima“, zaključio je Masu.

Komentari

Vaš komentar