Tim: Slemovi su prioritet, prvo mesto nije toliko važno

ATP 22. dec. 202017:0015 komentara
Podeli:
Dominik Tim
Getty Image/Clive Brunskill

Austrijanac Dominik Tim istakao je da mu je važnije da osvoji još nekoliko Gren slem titula nego da postane prvi teniser sveta.

Tim je u 2020. godini osvojio prvu Gren slem titulu, pošto je trijumfovao na US Openu. Njegova želja je da u narednoj sezoni ponovi isti uspeh.

„Moj prioritet su Gren slemovi. Ako ne osvojim titulu ili ako makar ne igram finale nekog Slema, neću biti zadovoljan… U suprotnom, srećan bih bio kada bih osvojio trofej, čak i kad ne bih dobro odigrao u nastavku sezone“, objasnio je Tim.

povezane vesti

Austrijanac je trenutno treći na ATP listi, pa je novinare zanimalo nada li se da će jednog dana biti prvi.

„Treći sam na svetu, naravno da bih voleo da budem i prvi. Ali sada nemam toliku želju za tim kao za Gren slemovima, nije mi toliko važno. Svakako, bilo bi to veliko dostignuće. Međutim, ne bi mi smetalo da ne ostvarim taj cilj, kao što bi mi smetalo da nikada nisam osvojio Gren slem“.

Na pitanje mogu li mladi teniseri da iznenade Đokovića, Nadala i Federera na najvećim turnirima sledeće godine, Tim je odgovorio:

„Možda će naredne godine sve Slemove osvojiti Velika trojka, verovatno Đoković i Nadal. Ipak, postoji šansa da vidimo i nove šampione. Možda je moja titula pokazala drugima da je to moguće“.

Komentari

Vaš komentar