Toni Nadal o Rodžeru: Bio je uzor, nikad arogantan

ATP 19. sep 202223:0620 komentara
Podeli:
Toni Nadal
Image ID: 1012562176 via Guliver

I dalje je glavna tema u teniskom svetu povlačenje velikog šampiona Rodžera Federera. Svoje izuzetno pozitivno mišljenje o Švajcarcu izneo je i dugogodišnji trener jednog od Rodžerovih najvećih rivala – Rafaela Nadala.

Toni Nadal je bio trener Rafaelu tokom najvećih bitaka koje je vodio sa Federerom, osvajačem 20 grend slem titula.

Povezano:

„Federer je bio uzor, nikada nije bio nepristojan ili arogantan. Nikada nije gestovima tražio od publike da navija za njega ili da mu aplaudira posle sjajnog poena. Uvek je pobede slavio na elegantan i diskretan način“, kazao je 61-godišnji Toni Nadal.

Toni je sa svojim bratancem Rafaelom radio od 1990. do 2017. godine, a od 2021. je trener Kanađaninu Feliksu Ože-Alijasimu.

„Sećam se ATP finala 2011, dobio je Rafu sa 6:3, 6:0, posle meč lopte je spustio glavu i nije podigao oči sa zemlje sve dok se nije rukovao s rivalom i potapšao ga po ramenu“, rekao je španski trener.

„U svom zenitu, bio je liga za sebe. Pre meča bih govorio Rafi: ‘Biće trenutaka kada će činiti da se osećaš inferiornim, samo se bori i čekaj da oluja prođe’. On je najveća ikona u istoriji tenisa“, kazao je Nadal.

Komentari

Vaš komentar