TS Francuske zabranio Peru nastup na Olimpijskim igrama

ATP 23. apr. 202122:152 komentara
Podeli:
Hannah Peters, Getty Images Sport

Predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton ne gleda blagonaklono na ponašanje Benoe Pera.

Prvi čovek francuskog tenisa ocenio je da ponašanje Beneo Pera pravi lošu sliku o tenisu i da je u potpunom neslaganju sa olimpijskim duhom. Svetski broj 35 neće se naći na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Peru je zabranjeno da nastupi na Olimpijskim igrama zbog njegovog „izuzetno neprimerenog ponašanja“.

Počelo je još pre mesec dana Perovom objavom na Instagramu u kojoj je naveo da je ATP Tur postao „tužno, dosadno i smešno mesto“, a dodao je, a naknadno i u praksi sproveo, da planira da nastupi na svim turnirima i da ispadne u prvom kolu kako bi izbegao karantine i život u mehuru.

Devet od deset mečeva je ove sezone Per izgubio u prvom kolu, a nakon poraza od Džordana Tompsona u Monte Karlu rekao je da ga „jednostavno nije briga, da nema magije i da ne uživa u igranju pred praznim tribinama“.

U svom saopštenju o zabrani Peru da ide na Igre, iz TS Francuske pomenuli su i Perov meč protiv Frančeska Serundola u Buenos Ajresu u martu u kome je psovao na terenu.

„Njegovo izuzetno neprihvatljivo ponašanje od početka godine ozbiljno podriva vrednosti sporta, sliku tenisa i u potpunom je neskladu sa olimpijskim duhom. Obaveza je svakog igrača da poštuje vrednosti sporta i da bude primer na terenu i van njega, posebno mladim ljudima u svojoj zemlji“, navedeno je u saopštenju.

Nije prvi put da je TS Francuske kaznio Pera, na Olimpijskim igrama u Riju izbačen je iz tima zbog nesportskog ponašanja i kršenja timskih pravila nakon poraza u drugom kolu.

Komentari

Vaš komentar