Vicešampion Đere: Bila je ovo odlična nedelja

ATP 28. avg 202211:592 komentara
Laslo Đere
Jared C. Tilton/Getty Images

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da dođe do treće ATP titule u karijeri, prve na tvrdoj podlozi. Njega je u subotu uveče u bici za trofej u Vinston-Sejlemu porazio Francuz Adrijan Manarino, ali je 27-godišnjak rođen u Senti očekivano bio zadovoljan nastupom u Severnoj Karolini.

Manarino je pobedio rezultatom 7:6 (1), 6:4.

Povezano:

„Čestitam Manarinu i celom njegovom timu. Veliko hvala mom timu, bila je ovo odlična nedelja. Dosta teških mečeva sam odigrao ovde. Hvala na podršci i publici koja je dolazila na stadion“, izjavio je posle poraza u finalu Laslo Đere.

Bilo je ovo četvrto finale u karijeri za Đerea – 2019. je osvojio turnir u Rio de Žaneiru (pobedio u finalu Feliksa Ože-Alijasima), 2020. je osvojio turnir na Sardiniji (bolji od Marka Čekinata u finalu), na kojem je igrao finale i u aprilu 2021. godine, ali ga je tada pobedio Lorenco Sonego.

Srpski igrač je u Vinston-Sejlemu eliminisao Davida Gofana, Žoaoa Sousu, Džejsona Kablera, Rišara Gaskea i Mark-Andreu Hislera. Na turniru je Đere prekinuo i nezavidni niz – rekord od 18 taj-brejkova u kojima je izgubio set. Dogodilo se to u meču sa Sousom.

Đere će posle ovog polufinala napredovati za 24 mesta na ATP listi i biće 64. igrač sveta pred početak US Opena.

Laslo Đere
Jared C. Tilton/Getty Images
Komentari

Vaš komentar