Zverev: Nisam očekivao titulu u Madridu

ATP 12. maj. 202110:13
Podeli:
Aleksander Zverev
REUTERS/Sergio Perez

Nemački teniser Aleksander Zverev kaže da mu je drago što ima taj „problem“ brzog prilagođavanja na drugačije uslove u Rimu, u odnosu na Madrid.

„Nisam očekivao titulu u Madridu, da budem iskren. Pamtiću tu nedelju. Nišikori, Evans, Rafa, Dominik i Mateo, te pobede se pamte, pogotovo na šljaci. Sada smo u novom gradu, na novom turniru, nadam se da mogu da nastavim u istom ritmu“

Uslovi za igru u Rimu znatno su drugačiji u odnosu na glavni grad Španije

Povezane vesti

„Nije lako. U Madridu je oko 700 metara nadmorske visine, a ovde smo na nivou mora. To je teško u tenisu, jer mnogo zavisi od toga kako lopta leti i odskače. Ipak, i ranije sam to uradio – posle titule u Madridu 2018, došao sam do finala u Rimu. Nadam se da ću proći prve mečeve, posle postane bolje. Udarcima je potrebno najviše prilagođavanja, ali znam da mogu to da uradim“.

Zverev kaže da je u 2019. bio loš jer mu se mnogo stvari događalo u životu, a da je zadovoljan kako je igrao na turnirima koji su se odigrali 2020.

Za kraj, 24-godišnji Nemac poručio je da jedva čeka da vidi publiku na tribinama i u Rimu, kao i da mu lakat više ne predstavlja problem.

„Posle Minhena je mnogo bolje, pogotovo na servisu. Moram mnogo da vežbam servis kako bih ušao u ritam, a sada to mogu da radim“, zaključuje Zverev.

U drugom kolu u Rimu, Zverev će se sastati sa Ugom Delijenom.

Komentari

Vaš komentar