Troicki: Motivisala me je izjava Končite Martines

Davis Cup 7. apr. 201720:22
Podeli:
Dan Mullan/Getty Images

Viktor Troicki rekao je posle pobede nad Pablom Karenjom Bustom da je Dejvis kup za njega posebno zadovoljstvo.

Drago mi je što sam uspeo u tri seta da dobijem meč, posle dugo vremena, i to protiv igrača kao što je Busta koji je u Top 20 na svetu. Jeste malo iznenađenje konačni rezultat, ali znao sam kako treba da igram. Ovo je moj verovatno najbolji meč u sezoni – nikada nije lako protiv tako dobrog igrača, mada tako možda deluje po rezultatu“, rekao je Troicki.

Srpski teniser bio je zadovoljan atmosferom u dvorani “Aleksandar Nikolić“.

To je Dejvis kup, domaća publika, podrška kakve nema na drugim turnirima, poseban osećaj. Mnogo su nam pomogli, nadam se da će u subotu još više“.

Na konferenciji za medije pre susreta Končita Martines, selektor Španije, rekla je da je njen tim šansu traži u Troickom.

Motivisala me je izjava Končite Martines, spomenula je da ima sigurna dva poena protiv Troickog, to je bio dodatni motiv, da joj dokažem suprotno i da je razuverim. Generalno smo iskusniji od njih – iako su dobri igrači, nemaju mnogo iskustva u Dejvis kupu u kojem ne možeš da budeš opušten, drugačiji je osećaj. A meni je jedna od najlepših uspomena vezana za Dejvis kup, pa mi to pomaže da igram bolje“, zaključio je Troicki.

Srbija posle prvog dana četvrtfinala Dejvis kupa sa Španijom vodi sa 2-0, a u subotu od 16.00 na programu je dubl.