Končita: Srbija je jaka, s Novakom mogu daleko

Davis Cup 8. apr. 201721:25
Podeli:
Saša Ozmo

Končita Martines, selektor Dejvis kup tima Španije, veruje da Srbija ima jak tim koji će biti konkurentan do kraja takmičenje.

U polufinalu Srbija će biti gost Francuskoj od 15. do 17. septembra.

“Ako igraju s ovim timom, ako Novak bude posvećen Dejvis kupu, on će verovatno pobediti u svim mečevima, a i Srbija je generalno jak tim. Pomaže im i publika kada igraju kod kuće, pogotovo na brzoj podlozi. Mogu daleko da doguraju“, rekla je Martines.

Na pitanje da li je očekivala da bi meč mogao da bude rešen već posle dva dana, nekadašnja šampiona Vimbldona je odgovorila:

“Uvek postoji ta mogućnost kada je rival sjajan tim poput Srbije. Bili su odlični prvog dana, bilo je gusto drugog, ali izgubili smo. Igrali smo sa jakim timom, dali smo sve od sebe i više od toga ne može da se traži. Tužni smo, ali nema mnogo toga da se kaže“.

Selektorka Španije još jednom se osvrnula na pobedu Troickog nad Karenjom Bustom u petak.

“Troicki je odigrao kompletan meč, bio je sjajan na servisu, kretao se vrlo dobro i greške je sveo na minimum. Kada neko igra tako dobro, onda se u sopstvenim gemovima oseća dodatni pritisak“.


Pablo Karenjo Busta izgubio je u i singlu i u dublu, ali kaže da će iskustvo iz Beograda biti dragoceno za buduće mečeve.

“Troicki je igrao sjajno u petak, a Zimonjić je uvek veoma dobar. Osim trećeg seta koji je bio katastrofa, i mi smo bili dobri, pogotovo što sam prvi put igrao sa Markom. Rano smo dozvolili brejk u petom, a onda je posle bilo teško… Mogli smo i da povedemo sa 2:0, bili smo blizu“, rekao je Karenjo i dodao:

”Za mene je ovo bio prvi meč u dublu u Dejvis kupu, a drugi u pet setova u dublu, tako da je i neiskustvo igralo ulogu. Ova podloga nije mi omiljena, lopta ne odskače kao na šljaci ili kao u Indijan Velsu, Moskvi“.