Luka Puj: ITF je sramota za tenis

Davis Cup 18. avg. 201812:17 > 12:21
Podeli:
Tom Dulat/Getty Images

Trenutno najbolji francuski teniser Luka Puj bio je veoma besan na Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) nakon usvojenog predloga izmene formata Dejvis kupa posle sastanka u Orlandu.

Od naredne sezone Dejvis kup će biti jednu nedelju dugo takmičenje, koje će se održavati na neutralnom terenu u novembru, a na njemu će se takmičiti 18 zemalja, koje će igrajući u ligaškom formatu pokušavati da obezbede mesto u četvrtfinalu takmičenja.

Duel između dve zemlje sastojaće se iz dva meča u singlu i jednog u dublu, a zemlja sa boljim skorom iz tri duela biće pobednik. Mečevi će se igrati na dva dobijena seta.

Puj, koji je Francuskoj prethodne godine doneo titulu u Dejvis kupu pobedom u petom meču nad Belgijancem Stivom Darsisom, rekao je da će bojkotovati takmičenje nakon promene formata.

ITF, vi ste sramota za tenis. Pokušaćemo da uživamo u poslednjem Dejvis kupu i da odbranimo titulu.“

Kritičan prema promeni bio je i Holanđanin Robin Hase:

Uvek sam igrao tenis jer je on moja strast. Istina je da mnogi teniseri mogu lepo da žive od tog sporta, uključujući i mene, ali to nije razlog zbog kojeg sam počeo da igram tenis. Uvek je bila velika čast da predstavljam svoju zemlju u takmičenju čiji je jedini cilj sada postao novac„, rekao je Hase.