Pilić: Skandal je šta taj Pike radi sa Dejvis kupom

Davis Cup 27. nov. 20182:52 > 2:56
Podeli:
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Hrvatska je u Lilu osvojila drugu "salataru", to jest drugi Dejvis kup. Legendarni Nikola Pilić je za hrvatske medije posle ovog uspeha govorio o degradiranju ovog nekada čuvenog takmičenja koje će još dodatno izmeniti izgled sledeće godine.

Hrvatska je drugu „salataru“ osvojila pobedom u Lilu, a na putu Dejvis kup reprezentacije te zemlje nije stajao nijedan igrač u redovima protivnika iz Top20. 

Povezano

 „Takva je situacija. Hrvatska je pobednik Dejvis kupa i to će biti zapisano. Posle niko neće reći da je Francuska bila oslabljena. Tačno je da nismo pobedili nikog iz top 20, ali momcima se ne može uskratiti želja, da su se borili da su osvojili Dejvis kup. Francuzi su odigrali koliko su mogli, Conga je bio povređen, falilo mi je mečeva i nije u formi, Šardi nije ni trebalo da bude u finalu. Naši su solidni i jednostavno smo jači od njih. I pre sam rekao de ja Marin Čilić taj koji će želeti da promeni imidž zbog poraza u Zadru“ , kazao je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Hrvatske Niki Pilić.

Čovek koji je takođe bio i selektor reprezentacija Srbije i Nemačke smatra da je skandal ono što radi firma Kosmos koja će naredne godine izmeniti Dejvis kup. Ovo takmičenje će sledeće godine imati samo jednu nedelju umesto četiri sedmice tokom godine i svi mečevi će biti u jednom gradu. Jedan od lidera firme je Barselonin fudbaler Đerar Pike.

To je skandal i mislim da će biti bojkota. Neće igrati top igrači. Gde je atmosfera, videli ste 25 hiljada navijača na tribinama? Francuzi su gubili a navijali su kao ludi. To je draž Dejvis kupa, i parama su to ubili. Ko će da gleda tenis u Madridu kada budu igrali Kanada i Južna Koreja? 20 ljudi će to da gleda. Taj Pike i Japanac su napravili grešku i ne znam kako je federacija pristala na to“, kaže Pilić.

Želja ITF je bila da se smanji broj putovanja, pa je svetska kuća tenisa zato odlučila da promeni sistem. 

„Ovi teniseri danas igraju po 19 ili 20 turnira, mi smo u moje doba imali 32 turnira i igrali, iako je danas teže igrati nego tada. Ma, s moje strane to jednostavno nije dobro“.