DK: Srbija na Francusku i Japan na finalnom turniru

Davis Cup 14. feb 201920:40 > 20:42
Teniski savez Srbije/Srđan Stevanović

Teniska reprezentacija Srbije igraće u grupi A Dejvis kupa sa selekcijama Francuske i Japana, odlučeno je žrebom u Madridu.

Elitno takmičenje od ove godine ima novi format, po kojem na finalnom turniru učestvuje 18 reprezentacija podeljenih u šest grupa. Plasman u nokaut fazu će obezbediti pobednici grupa, uz dve najbolje drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena.

Završni turnir biće održan od 18. do 24. novembra u prestonici Španije, na terenima sa kojima su teniseri već dobro upoznali na Mastersu koji se tradicionalno održava u tom gradu.

Dobili smo grupu koja je prilično jaka, ali opet nismo dobili najtežu grupu koja je sigurno Grupa B u kojoj su Hrvatska, Španija i Rusija. Ishodi mečeva, plasmani i uopšte rezultati na ovom finalnom turniru mnogo će zavisiti od toga u kakvim sastavima će učestvovati reprezentacije, kako kod nas, tako i u ostalim selekcijama. Jako je dug vremenski period do momenta kada će se igrati ovaj finalni turnir Dejvis kupa . Ono čemu ja mogu da se nadam i što želim je da naši igrači budu zdravi i da budu na raspolaganju, a onda ne sumnjam da ćemo sastaviti izuzetno jak tim koji će biti konkurentan i težak protivnik bilo kojoj reprezentaciji. U ovakvom takmičenju sve je moguće, svaki meč je važan i igraju se dva singla i jedan dubl. Može svaka reprezentacija da se pobedi“, rekao je selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić.


Od reprezentacija iz regiona, plasman u samu završnicu izborila je Hrvatska, kao prošlogodišnji šampion. Hrvati će igrati u jednoj od najjačih grupa, u koju su smeštene i Španija i Rusija.

U grupi C naći će se Argentina, Nemačka i Čile, grupu D činiće Belgija, Australija i Kolumbija, u grupi E igraće Velika Britanija, Kazahstan i Holandija, a grupi F Sjedinjene Države, Italija i Kanada.