Tipsarević: salatara mi spasla godinu

Davis Cup 16. dec 201022:49
Podeli:

Juniorski šampion Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, trenutno treći igrač Srbije, ali i prvak sveta kaže da mu je 2010. godina bila neuspešna do pre nekoliko dana kada je sa nacionalnim timom osvojio „salataru“. Janko Tipsarević, 49. na ATP listi, želi u 2011. prvu titulu i ulazak u Top 20.

– Stvarno se nadam da ću u sezoni koja sledi uspeti da podignem trofej na nekom od ATP turnira. Naravno, voleo bih da popravim svoj plasman i budem i zvanično medu 20 najboljih na svetu – rekao je Janko Tipsarević za svoj zvanični internet sajt.

– Iskreno, ovo baš i nije bila sjajna sezona za mene, sve do trenutka dok nismo osvojili Dejvis kup. Mislim da mogu mnogo bolje od ovoga. Najteže mi je bilo kada sam se povredio posle turnira u Dubaiju, kada sam zaradio povredu skočnog zgloba. Za najbolji meč sezone znam sigurno koji je: to je meč polufinala Dejvis kupa protiv Radeka Štepaneka. Igrao sam odlično od početka do kraja i uspeo da iskontrolišem ogroman pritisak u tom trenutku – priseća se Tipsarević duela koji je Srbiju odveo u istorijsko finale protiv „trikolora“.

Odmor posle pobede nad Francuzima je bio krata, a Tipsa uskoro kreće put Kenije, gde će obaviti najvažniji deo priprema za sezonu koja sledi.

– Ilija Bozoljac, Rajner Šutler, Jen-Hsun Lu, jedan nemački junior i ja ćemo se pripremati u Keniji. Tamo je stvarno prelepo, i to toliko da je u pitanju savršeno mesto na kome možete da poradite na sebi kako biste u najboljoj formi dočekali prve turnire u 2011. Naravno, nikada nije lako na pripremama, treninzi su dugi, dani se čine isto takvim, ali na kraju sve to donosi pravi rezultat jer ste svoje telo pripremili na pravi način – završio je Janko.

Author: Sportal