"Od Novaka zavisi, teniseri uticajniji od fudbalera"

Davis Cup 20. feb. 20194:37 > 7:49
Podeli:
Cameron Spencer, Getty Images

Odbrambeni fudbaler Barselone Đerar Pike je u intervjuu Marki pričao o šansama da Novak Đoković bude učesnik finalnog turnira Dejvis kupa u novembru u Madridu.

Clive Rose, Getty Images Sport

Selekcija Srbije je u grupi sa Francuskom i Japanom, a prvi teniser sveta i predsednik saveta igrača verovatno će propustiti premijerno izdanje ‘novog’ reprezentativnog takmičenja.

Povezano

Đoković je javno izrazio nezadovoljstvo promenom sistema takmičenja koje je usledilo nakon što je Kosmos grupa na čelu sa Pikeom preuzela organizaciju takmičenja.

„Da li će Novak učestvovati? To zavisi od njega. Sreo sam ga u Londonu 2016. i poslednji put tokom ATP finala u novembru. Rekao sam mu da ATP i ITF moraju zajedno da rade na organizaciji velikih događaja kao što bi trebalo da bude Dejvis kup,“ izjavio je Pike.

Ima još mnogo vremena do novembra i očigledno je da bi Novak mogao da igra.“

Novinare je zanimalo i da li je teniski svet složeniji od fudbalskog.

Julian Finney, Getty Images

To su dva kompleksna sporta. Tenis ima ATP i ITF, a fudbal UEFA, FIFA, klupske federacije… Moje mišljenje je da teniseri imaju više moći nego fudbaleri da se bore za neke stvari. Ali opstrukcije i interesi u oba sporta suslični.“

Pike je istakao da je izenanađen pozitivnim reakcijama i podrškom oko organizacije reformisanog Dejvis kupa.

Radujem se novembru kada će se publika okupiti u Madridu i uživati u novom iskustvu. To neće biti samo teniski, već sportski festival. Pored gledanja mečeva publika će moći da uživa u nekoliko aktivnosti zahvaljujući saradnji sa gradom, opštinom, španskom federacijom i madridskom teniskom federacijom,“ naveo je Pike.

Završni turnir biće održan od 18. do 24. novembra u prestonici Španije, na terenima sa kojima su teniseri već dobro upoznali na Mastersu koji se tradicionalno održava u tom gradu.