Hrvati poraženi od Rusa na startu Dejvis kupa

Davis Cup 18. nov. 201922:47 > 22:56
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Odigrani su prvi mečevi grupa B, D i G novog formata Dejvis kupa koji se igra u Madridu. Pobede su zabeležile Rusija, Belgija i Kanada.

U sva tri meča odluka je pala već posle dva singl meča. Hrvati su u prvom meču Grupe B poraženi od Rusije maksimalnih 3:0. U prvom meču Rubljov je lako savladao Bornu Goja u dva seta, oba puta po 6:3. Najveću šansu da donese poen Hrvatskoj imao je Borna Ćorić, koji je posle taj brejka dobio prvi set protiv Karena Hačanova. Ipak, Rus je naredna dva dobio po 6:4 i već tada se znalo da će Zbornaja doći do prve pobede. Rusi su ipak bili dovoljno motivisani da i u dublu pobede, iako su Rubljov i Hačanov već igrali mečeve u singlu za razliku od Dodiga i Mektića.

Slavili su u dva seta 7:6, 6:4 i tako zabeležili maksimalnu pobedu 3:0, čime su napravili možda i odlučujući korak ka plasman u četvrtfinale, jer i ako ne budu u grupi gde su još i domaćini Španci, sa ovim rezultatom imaju velike izglede da budu među dve najbolje drugoplasirane. Naredni meč upravo igraju ove dve ekipe u utorak, dok Hrvati u sredu igraju protiv domaćina Španije.

U Grupi D Belgija je posle singl mečeva pobedama Darsisa nad Hiraldom u dva seta (6:3, 6:2) i Gofana nad Galanom Riverosom u tri (3:6, 6:3, 6:3) došla do nedostižnih 2:0. Utešan poena za Kolumbijce osvojio je dubl Kabal/Farah trijumfom protiv Žila i Vilegena 6:7 (5), 6:4, 7:6 (3).

Sigurna je bila i Kanada protiv Italije, a dva poena upisali su zahvaljujući pobedama Pospišila nad Fonjinijem u dva seta (7:6, 7:5) i Šapovalova protiv Beretinija posle tri taj brejka (7:6, 6:7, 7:6).