Pike sluša Novaka i Rafu: Razgovaraćemo sa ATP

ATP cup 24. nov. 201916:49
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Sukob između Dejvis kupa i ATP kupa mogao bi da bude rešen organizacijom jednog vrhunskog zajedničkog događaja krajem septembra, smatra Đerar Pike.

Prvi čovek agencije Kosmos, posle čije inicijative je promenjen format Dejvis kupa, ističe da bi takav sled događaja više odgovarao i vrhunskim igračima.

„Pokušali smo da pregovaramo sa ljudima iz ATP, ali situacija sa bivšim predsednikom nije bila idealna i nismo mogli da postignemo dogovor„, rekao je Pike.

Povezano

 „Sada će biti određenih promena, tako da ponovo očekujemo pregovore. Mislim da bi idealno rešenje bilo da oformimo jedan vrhunski događaj, koji bi trajao dve nedelje. Novak Đoković i Rafael Nadal, koji su trenutno prvi i drugi teniser sveta, izrazili su istu želju. U ovom momentu nema baš ni smisla da imamo dva vrlo slična događaja“.

Ono što bi moglo da bude problem u ralizaciji ove ideje je što se krajem septembra igra Lejkver kup, koje organizuju kompanija Team8 koja je u vlasništvu Rodžera Federera i Teniski savez Australije.

„Naravno, to je Rodžerovo takmičenje i on želi da ga zaštiti. Razumem sasvim i što je kritikovao ono što smo uradili. Ipak, želimo da Dejvis kup bude na višem nivou jer je reč o takmičenju koje ima istoriju dugu 119 godina. Tako da ta dva takmičenja ne mogu da se porede“, zaključio je Pike.

Dejvis kup je ove nedelje održan prvi put u novom formatu, dok je premijerni ATP Kup na programu početkom januara.