Toni: Rafa može još koju godinu, iako nema tu snagu

Davis Cup 25. nov 20197:27 > 7:38
Alex Pantling/Getty Images

Stric Rafaela Nadala i nekadašnji trener najboljeg tenisera sveta Toni Nadal pričao je posle trijumfa Španije na Dejvis kupu o Rafinoj igri i o tome koliko dugo Španac može da bude na vrhuncu.

Sezonu u kojoj je osvojio Rolan Garos i US Open Rafael Nadal je krunisao i Dejvis kupom. Najbolji igrač na svetu je slavio sa španskom reprezentacijom u Madridu, a njegov stric i nekadašnji trener veruje da će Rafa igrati još dugo. 

Igrao je manje. Došao je do finalnog ATP turnira sa samo 12 turnira tokom godine. Video sam ga da je dobro igrao kroz celu godinu osim u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. Karlos Moja i Francis Roig su bili zaduženi da ga ubede da ima malo lakši raspored i manje turnira. Verujem da ga je bilo lako ubediti u to jer je svestan da ima 33 godine i da nema snagu kao pre„, rekao je Toni Nadal koji veruje da Rafa može još da igra.

Povezano

 „Slušao sam mnoge ljude koji su govorili kako će mu karijera biti kratka. Istina je da je bio na turu od 2003, a od 2005. je na najboljem nivou. 15 godina je na vrhu i mislim da može da igra još koju godinu. Zavisiće od njegove igre i kako se drugi razvijaju. Ako bude mlađih koji će mu komplikovati život onda će se povući. Ali mislim da se to neće desiti„.

Toni Nadal je na kratko prokomentarisao novi format Dejvis kupa.

Ima ljudi koji su vezani za prošlost. Voleli smo ovo takmičenje i najradije se sećam Sevilje, međutim menjanje podloga čini da najbolji neće da igraju. Radije bih da gledam pozitivne stvari, uglavnom je sve urađeno kako treba„.