Mekinro: SAD je favorit protiv Srbije!

Davis Cup 31. mar 201311:09 > 11:24
Odbrojavanje do dugo očekivanog meča Srbije i SAD odavno je počelo. Teniski svet kao i obe reprezentacije sa nestrpljenjem čekaju sledeći vikend (5-7. april), kada će se u provinciji Bojsi najbolji teniseri naše zemlje predvođeni Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem i Ilijom Bozoljcem izaći na crtu Džonu Izneru, Semu Kveriju i „drim tim” dublu braći Majku i Bobu Brajanu.
Bivši teniser i kapiten Dejvis kup reprezentacije SAD Patrik Mekinro, koji sada radi kao komentator, inače brat čuvenog tenisera Džona Mekinroa je u razgovoru za „Sport” samouvereno istakao da su Amerikanci veći favoriti.
– U Bojsiju ne očekujem iznenađenje. Prelomni moment se desio kada je Janko Tipsarević odlučio da ne igra, jer verujem da bi on mogao da iz jednog od dva meča singla izvuče poen. Ovako ne verujem da Troicki može da dobije jedan poen, obzirom na njegovu sadašnju igru i formu. Ovo je meč koji Amerikanci ne smeju da izgube – kategoričan je mlađi Mekinro, koji je jasno istakao da je Bojsi izabran sa namerom da se oteža srpskoj reprezentaciji.
– Bojsi izabran zbog veličine tržišta. Dvorane u manjim mestima su pune, dok u metropolama nije lako prodati karte i napuniti tribune. Takođe na Ajdaho su se odlučili zbog nadmorske visine i gustine vazduha, kako se već priča poslednjih nedelja. Takvi uslovi su na strani našim teniserima, jer su jači serveri. Takođe, namera je bila da se ovim izborom oteža igra Đokoviću, zbog drugačije odskoka loptice u takvim uslovima – ističe nekadašnji teniski as.
Bivši kapiten SAD i danas pamti poraz Amerikanaca u sred Beograda 2010. godine, kada ih je srpski tim na putu do „salatare” pregazio u prvoj rundi. Ubrzo posle toga Patrik Mekinro je podneo ostavku na mesto selektora.
– Mislim da u Beogradu nisam napravio nikakvu grešku, već je Srbija bila isuviše jaka. Takođe, smatram da je Nikola Pilić uvek imao superiorne igrače u timu sa kojim je pobeđivao u Dejvis kupu. Ipak, mislim da nisu sve zasluge za uspeh Srba na račun Pilića, već i odlični igrači – završio je Patrik Mekinro, koji je zanimljivo jedini poraz na tlu SAD u svojih deset godina kao kapiten reprezentacije doživeo Hrvatske, koju je tada predvodio Nikola Pilić.

Author: Novosti.rs