DK: Pobeda Slovenije, sudbina BiH u Fatićevim rukama

Davis Cup 19. sep. 20210:53
Podeli:
Quinn Rooney/Getty Images

Širom sveta u petak su na programu bili mečevi Dejvis kupa. Slovenija je završila posao protiv Paragvaja, Bosna i Hercegovina došla je do petog meča sa Peruom.

Svetska grupa jedan

Bosnu i Hercegovinu je u duelu sa Peruom ostavila pobeda u dublu. Na otvaranju meča između dve zemlje Damir Džumhur je doneo trijumf svojoj zemlji, ali je nakon toga BiH doživela dva poraza u singlu.

Huan Pablo Variljas doneo je Peruu dva boda iz dva singl meča. Prvo je savladao Mirzu Bašića u dva seta – 7:5, 7:6, a zatim i Damira Džumhura 6:1, 6:3.

Zahvaljujući pobedi Mirze Bašića i Tomislava Brkića u dublu protiv Serhija Galdosa i Horhea Brajana Panta 7:5, 6:2 Bosna i Hercegovina ušla je u nastavak duela.

Odlučujući meč igra Nerman Fatić protiv Nikolasa Alvareza.

Povezano

Evo i ostalih rezultata u grupi nakon prvog dana: Liban – Brazil 0:2, Rumunija – Portugal 1:1, Argentina – Belorusija 1:1, Urugvaj – Holandija 0:2, Bolivija – Belgija 2:0.

Svetska grupa dva

Slovenija je u drugoj grupi već prvog dana pobedila Paragvaj ukupnim rezultatom 3:1.

Prvu pobedu Sloveniji je doneo Tom Kočevar-Desman koji je savladao Adolfa Danijela Valjehu u dva seta za 62 minuta igre rezultatom 6:2, 6:2.

Na taj trijumf nadovezala se nova pobeda u singlu – Bor Artnak savladao je nakon preokreta Martina Antonija Vergaru del Puerta 1:6, 6:3, 6:2.

Paragvaj je smanjio zaostatak u ukupnom rezultatu pobedom Ernanda hose Eskura Isnardija nad Sebastijanom Dominikom u tri seta – 4:6, 6:3, 10:7.

Konačan trijumf Sloveniji u dublu su doneli Tom Kočevar-Desman i Matic Špec koji su sigurno u dva seta savladali Del Puerta i Valjehu – 6:2, 6:2.

Ostali rezultati:

Zimbabveu je pobeda nad Kinom dodeljena (3:0), Turska – Letonija 2:0, Grčka – Litvanija 0:2, Maroku je dodeljena pobeda nad Kinesikm Tajpehom (3:0), Južna Afrika – Venecuela 2:0.

Svetska grupa tri

U trećoj po rangu svetskoj grupi, nakon prvog dana takmičenja Hong Kong vodi protiv Jordana 2:0, Okeanija protiv Sirije ima prednost 2:1, a Vijetnam protiv Malezije 2:0.

Komentari

Vaš komentar