DK: Španci i Nemci na finalnom turniru, preokret ITA i FRA

Podeli:
Alexander Zverev
Sean M. Haffey/Getty Images

Reprezentacije Španije, Nemačke, Australije, Južne Koreje, Holandije, Francuske, Argentine, Italije, Belgije, Švedske, Kazahstana i Sjedinjenih Država plasirale su se na finalni turnir Dejvis kupa.

Na korak do pobede se i selekcija Sjedinjenih Država, koja vodi protiv Kolumbije 2:0.

Španci su posle prvog dana vodili sa 2:0, a odlučujući bod doneo im je dubl u sastavu Alehandro Davidovič Fokina/Pedro Martines koji su u dva seta savladali Rumune Mariuša Copila i Horiju Tekaua 7:6 (2), 6:4 za nešto više od sat i po vremena.

Posao u četiri duela završila je reprezentacija Nemačke. Nakon 1:1 posle prvog dana pobede vredne plasmana u sledeću rundu Nemcima su doneli Kevin Kravic i Tim Puc koji su u dublu bili bolji od Brazilaca Felipea Meligenija Alvesa i Bruna Soareša 4:6, 7:6 (4), 6:4.

Odlučujući trijumf svom timu doneo je treći igrač sveta Aleksandar Zverev protiv Tijaga Monteira 6:1, 7:5.

Italija je posle preokreta pobedila Slovačku 3:2. Nakon 1:1 posle prvog dana, Filip Polašek i Igor Zelenaj su u dublui savladali Simonea Bolelija i Janika Sinera 3:6, 6:1, 7:6 (3), ali su Siner trijumfom protiv Filipa Horanskog 7:5, 6:4 i Museti protiv Norberta Gombosa 6:7 (3), 6:2, 6:4 doneli trijumf svom timu.

Identičan scenario viđen je i u Finskoj gde je domaći tim vodio 2:1 posle trijumfa u dublu, ali su David Gofan i Zizou Bergs režirali preokret. Gofan je pobedio Emila Rusuvuorija 6:4, 6:2, a Bergs Otoa Virtanena 6:4, 6:0.

Odlučujući trijumf Šveđanima protiv Japanaca u petom duelu doneo je Elias Imes protiv Josuke Vatanukija 6:3, 6:3.

Mađarska je protiv Australije vodila 2:1, međutim, Aleks de Minor je savladao Martona Fučoviča 7:6 (4), 6:4, a Tanasi Kokinakis je trijumfom protiv Zombora Pirosa 6:4, 6:4 doneo veliko slavlje svom timu.

Radžev Ram i Džek Sok su u konkurenciji parova savladali Kolumbijce Nikolasa Barinetosa i Huana Sebastijana Kabala 6:4 i 6:4 za ukupno 3:0.

Holandije je neočekivano lako, bez izgubljenog meča bila bolja od Kanade, baš kao i Argentina od Češke i Francuska od Ekvadora, dok je Kazahstan preko Norveške obezbedio mesto na finalnom turniru rezultatom 3:1.

Podsećamo, selekcije Srbije i Velike Britanije ranije su dobile specijalne pozivinice za finalni turnir. Mesto je osigurano za Hrvatsku, prošlogodišnjeg finalistu, a pitanje je šta će biti sa šampionom Rusijom.

Komentari

Vaš komentar