Saša bi na USO, ali je realnije da će na teren u septembru

Podeli:
AP Photo/Christophe Ena via Guliver image

Aleksander Zverev pokušava da se oporavi od povrede skočnog zgloba koju je zadobio na Rolan Garosu u meču sa Rafaelom Nadalom. On želi da igra US Open, ali je po svemu sudeći taj Grend slem preblizu i Saša neće stići da zaleči povredu do tada.

Saša Zverev je u polufinalu Rolan Garosa pokidao ligamente na skočnom zglobu desne noge. Odmah se videlo da je povreda teška i da je oporavak dug i da će odvojiti Nemca od naredna dva Grend slema. O Vimbldonu nije mogao da razmišlja, međutim on ima veliku želju da nastupi na „Flešing Medousu“ u Njujorku.

„Saša se dobro oporavlja i i dalje se nada da bi mogao da bude spreman za US Open. Međutim i dalje je prerano da kažemo da li će igrati ili ne“, rekao je Sašin portparol.

Olimpijski šampion iz Tokija međutim cilja svoj povratak i u nemačku Dejvis kup reprezentaciju. Nemci grupnu fazu igraju od 13. do 18. septembra protiv Francuza, Belgijanaca i Australijanaca u Hamburgu.

„Dejvis kup izgleda realgije ali nadajmo se da će uspeti i ranije da se vrati. Verujemo da će igrati neke turnire pre Tokija“, kaže portparol.

Zverev je inače prijavio turnir u Tokiju koji je na programu od 3. do 10. oktobra i to je turnir na kojem će sigurno nastupiti jer se očekuje da tada sigurno bude u potpunosti oporavljen.

Komentari

Vaš komentar