Senzacija decenije: Švarcman izgubio od juniora

Davis Cup 18. sep. 202118:49 > 22:032 komentara
Podeli:
Elsa, Getty Images

Argentina protiv Belorusije igra meč Svetske grupe I Dejvis kupa. Iako su Gaučosi favoriti, okršaj je počeo velikim iznenađenjem, pobedom Danila Ostapenkova nad domaćim favoritom Dijegom Švarcmanom.

Pobednik ovog meča nastaviće put ka plasmanu na finalni turnir naredne godine i svakako da ovaj ishod ne mora da znači mnogo u tom kontekstu. Ali ako se gleda samo pojedinačno ovaj meč, onda se može reći da je ovo možda i najveća teniska senzacija decenije. Jer Švarcman je 15. igrač sveta, igralo se na njegovoj omiljenoj podlozi šljaci. A momak koji ga je pobedio, još je junior i bez renkinga na ATP listi.

Ostapenkov je trenutno 69. junior sveta, a skoro je izgubio meč od srpskog igrača Nikole Jovanovića, koji je 804. junior sveta. Inače, nije odigrao nijedan meč u seniorskoj konkurenciji, čak ni na ITF nivou.

A onda je savladao jednog od najboljih šljakaša današnjice u dva seta 6:4, 6:3 i Belorusiji doneo prednost. U ovom trenutku bespredmetno je govoriti da li je ovo čudo za jedan dan ili naznaka neke velike karijere, jer u sadašnjosti pobedio je momak na kojeg su kladionice pre meča dale kvotu 101.

Komentari

Vaš komentar