Završni turnir Dejvis Kupa trajaće 11 dana, u tri grada

Davis Cup 18. jan 202121:01
Alex Pantling/Getty Images

Završni turnir Dejvis Kupa 2021. trajaće 11 dana, a ne sedam, a gotovo sigurno će se igrati u tri grada, a ne samo u Madridu, objavila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Ovogodišnje izdanje finala Dejvis Kupa održaće se od 25. novembra do 5. decembra, a ne kao što je prvobitno određeno od 22. do 28. novembra. ITF je potvrdio da se traže još dva evropska grada, koja će se pridružiti Madridu u organizaciji turnira. Po novom predlogu o kojem je izvestio ITF, Madrid bi na završnom turniru Dejvis Kupa ugostio dve grupe, a pored toga i dva susreta četvrtfinala, oba polufinala i finale.

Novi evropski gradovi domaćini ugostili bi po dve grupe u prvom delu takmičenja, a nakon toga i po jedno četvrtfinale. Potvrđeno je i da će se broj učesnika sledeće godine smanjiti sa sadašnjih 18 na 16.

Izmene je predložio ITF-ov partner Kosmos Tenis, španska investiciona kompanija, koja će tokom 25 godina uložiti tri milijarde dolara, a složio se ITF-ov odbor.

Želimo da učinimo takmičenje boljim za igrače, boljim za navijače i boljim za ekipe”, rekao je Kris Dent, viši izvršni direktor ITF za Rojters.

Ljudi vole kada se najbolje reprezentacije na svetu okupljaju na jednom događaju, ali sedam dana, pogotovo nakon ATP finala, to jednostavno nije moguće pa će ove promene učiniti da veliko takmičenje bude još veće”, dodao je.

U prvom izdanju novog formata Dejvis Kupa 2019. Španija je u finalu pobedila Kanadu. Špancima je to ujedno bila šesta titula u ovom takmičenju.

Komentari

Vaš komentar