Pliškova i Stricova osvojile Fed kup za Češku

Federation Cup 13. nov 201615:44 > 20:55
Michael Reaves/Getty Images

Teniska reprezentacija Češke odbranila je titulu u Fed kupu, pobedom sa 3-2 u finalu nad Francuskom. Čehinje su treću godinu neprikosnovene u elitnom takmičenju, a do desetog trijumfa u istoriji došle su posle preokreta, pošto su Francuskinje vodile sa 2-1.

Odlučujući poen Čehinjama donele su Karolina Pliškova i Barbora Stricova pobedom u dublu nad Karolin Garsijom i Kristinom Mladenović. Pliškova i Stricova su slavile sa 7:5, 7:5 posle dva sata i osam minuta igre.

Prethodno je Stricova slavila protiv Alize Korne i izjednačila na 2:2. Stricova je na terenu zamenila Petru Kvitovu i protiv Korne, koja je izabrana umesto Kristine Mladenović, slavila sa 6:2, 7:6 (7:4).

U prvom meču dana, Garsija je donela prednost od 2-1 Francuskoj, pobedom nad Karolinom Pliškovom sa 6:3, 3:6, 6:3, posle jednog sata i 54 minuta igre.

Posle prvog dana takmičenja bilo je 1:1. Pliškova je bila bolja od Mladenovićeve u maratonskom meču, koji je trajao skoro četiri sata, a Garsija je izjednačila za domaćina pobedom u dva seta nad Kvitovom.