Krunićeva: Nismo igrale protv dece

Federation Cup 22. apr. 201718:27 > 18:44
Podeli:
Teniski savez Srbije

Fed Kup reprezentacija Srbije gubi od selekcije Australije sa 2:0 posle prvog dana duela za popunu Svetke grupe 2. Selektor srpskih teniserki Tatjana Ječmenica Jevtić ističe da nema mesta nezadovoljstvu.

Aleksandra Krunić poražena je u prvom meču od od Ešli Barti sa 6:4, 6:3, dok je Ivana Jorović izgubila je od Darije Gavrilove sa 6:2, 6:2. Srbija će u nedelju morati da se izbori za tri pobede, ako želi da se vrati u Svetsku grupu 2.

„Nisam imala 100 odsto sebe, ali sam dala ono što sam imala. Ona je igrala dobar tenis, jako je servirala, tu mi je pravlila veliki problem. Kad nisam imala loptu blizu sebe, nisam mogla da uradim ništa. Podloga je baš spora, a ja nisam mogla da šaljem snažne udarce. Šta god da sam radila ona je imala vremena da se izmakne i istrči. Nisam igrala protiv deteta, već protiv ozbiljne igračice od koje nisam mogla da očekujem da čeka da ja istrčim da bi ona pogrešila. Gavrilova je apsolutno drugačija, a najbitnije je da budem što svežija i da odmorim. Noge mi jednostavno nisu mi dobro“, objašnjavala je Krunićeva.

U meču sa Gavrilovom Ivana Jorović je pokazala da je talentovana, ali nije mogla protiv  iskusnije rivalke i povrede leve ruke.

„Samo je u jednom momentu krenuo bol da se spušta preko ramena, ali mislim da nije ništa strašno. Igrala sam protiv jake protivnice, protiv koje moraš da se boriš i da igraš svoju dobru igru. Svaka greška skupo me je koštala, nisam usvojila selektorkinu taktiku, svaka lopta mi je bila kratka“, razočarana je bila Jorovićeva.

Teniski savez Srbije

Nešto optimističnija bila je Ječmenica Jevtić.

„Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna. Još na početku smo rekle da su one favoriti. Vidim da vlada razočarenje, ali nema razloga za tim. Zadovoljna sam borbom koju su devojke pružile. Bitno je da su pokazale želju. Gledamo samo napred“, smirivala je strasti prva dama srpskog tima.

U nedelju program počinje u 13 časova, a prvi meč igraju Krunićeva i Gavrilova, pre duela Jorovićeve i Barti. Za dubl su planirane Krunićeva i Nina Stojanović, a sa druge strane Barti i Kejsi Delakva.

Povratak u Svetsku grupu B naredne godine obezbediće ekipa koja prva stigne do tri trijumfa.