Nastase: Neka me pošalju u zatvor, nije mi stalo

Federation Cup 24. apr. 201719:19 > 19:22
Podeli:
Getty Images

Selektor ženske teniske reprezentacije Rumunije Ilije Nastase rekao je da se ne kaje pošto mu je Međunarodna teniska federacija izrekla suspenziju zbog njegovog ponašanja.

Nastase se proteklog vikenda našao u centru pažnje teniske javnosti jer je opsovao sudiju na meču Fed kupa sa Velikom Britanijom, a takođe je izneo niz uvreda na račun protivnica – Džoane Konte i En Kiotavong.

Ne žalim ni zbog čega. Neka me pošalju u zatvor, nije mi stalo“, rekao je Nastase u ponedeljak.

Incident se desio baš onog dana kada je vladajuće telo svetskog tenisa objavilo da je pokrenulo istragu protiv njega zbog rasističkog komentara koji je izneo kada je objavljeno da je najbolja teniserka sveta Serena Vilijams trudna. Nastase je istakao da svoju izjavu ni na koji način ne vidi kao rasističku.

Ne znam koja je to reč koju sam upotrebio rasistička“, rekao je Nastase za AP i dodao da američku teniserku smatra prijateljicu.

Legendarni rumunski teniser izbačen je sa meča Rumunije i Velike Britanije, koji je njegov tim dobio rezultatom 2-1. Dan kasnije, suspendovan je, a ITF je najavio da odluka neće biti doneta u naredne dve nedelje.

Da, izgubio sam živce“, istakao je Nastase, ali je naglasio da ne veruje da je zaslužio suspenziju, „To je potpuno ludo, zaista ludo“.

Nastase je tokom igračkih dana bio poznat po svom ponašanju, a karijeru je završio sa dva Gren slema. Član teniske Kuće slavnih otkrio je u ponedeljak da mu je zabranjen pristup Kraljevskoj loži na Vimbldonu, ali zvanične potvrde najvećeg turnira na svetu još nema. Rumun je takođe nagovestio da više nije važna figura u tenisu.

Imam 71 godinu, više nisam sportista“, rekao je Nastase.