Adios, Končita

Podeli:
Alex Caparros Getty Images Sport

Teniske selekcije Španije, i muška i ženska, ostale su bez selektora, pošto je tamšnji Savez uručio otkaz Končiti Martinez tri meseca pre zvaničnog završetka saradnje.

„Ugovor Končite Martinez je okončan. Ona je prethodnih godina uradila dobar posao kao selektor Fed i Dejvis kup tima, ali je Savez odlučio da je došlo vreme za promene. U novu sezonu ulazimo sa novim izazovima“, stoji uz zvaničnom saopštenju uz napomenu da će novi selektor biti imenovan u najskorije vreme.

Končita Martinez nije krila razočaranje zbog iznenadne smene. Rekla je da je neprijatno iznenađena smenom, ali da ne može ništa da promeni ako su igrači to želeli.

Pod njenim vođstvom, Dejvis kup tim ostvario je četiri pobede, ali nije uspeo da se vrati na staze stare slave. Ove sezone eliminisani su u četvrtfinalu Svetske grupe, u Beogradu, od selekcije Srbije bez pomoći najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala.

Fed kup tim Španije pretrpeo je ove sezone poraz u prvom kolu Svetske grupe.

Smena kapitena španskih selekcija iznenadila je mnoge jer je Končita Martinez imala i mnogo uspeha. Prošle godine španski dubl Rafael Nadal/Mark Lopez osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, a ove godine Garbinje Muguruza je pod njenim vođstvom podigla pehar na Vimbldonu.