Srbija dočekuje Kanadu za kvalifikacije Fed kupa

Federation Cup 11. feb 202014:17 > 14:19
Teniski savez Srbije

Srpske teniserke sastaće se sa selekcijom Kanade u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Fed kupa za narednu godinu.

Taj meč je na programu 17. i 18. aprila, a Srbija će biti domaćin, s obzirom na to da su se dve selekcije poslednji put sastale 2014. godine u Montrealu.

Reprezentacija Srbije je protekle nedelje na takmičenju I grupe Evro-afričke zone u Luksemburgu izborila plasman u aprilski plej-of. Prilikom žreba izabranice Tatjane Ječmenice su se nalazile u šeširu selekcija koje su stigle u plej-of kroz zonska takmičenja. Pored tima Srbije, u tom šeširu su bili i Argentina, Italija, Meksiko, Poljska i Ukrajina.

U žrebu su sve ekipe su izvukle za protivnike jednu od reprezentacija koje su protekle nedelje izgubile kvalifikacije za Svetsku grupu 2020. Poljakinje će se sastati sa Brazilom, Meksiku će rivalke biti Britanke, Ukrajina će gostovati Japanu, Italija Rumuniji, dok će Argentina dočekati Kazahstan. Letonija i Holandija će tek saznati imena protivnika, a to će biti reprezentacije iz Azije ili Okeanije.