Raonić: Pre ili kasnije biću ispred Novaka i Endija

Australian Open 15. jan 20175:06 > 5:13
Graham Denholm/Getty Images

Kanađanin Miloš Raonić nikada nije krio da želi da se domogne svetskog vrha i angažovanje Ričarda Krajičeka smatra važnim korakom u nastojanju da ispuni cilj.

Holanđanin je bio poznat po dobroj igri na mreži, a u ovom segmentu trenutno treći teniser sveta je najtanji.

Osetio sam da je sada pravo vreme za takvu odluku. Moram da nastavim da napredujem i nekako se suprostavim dvojici najboljih na svetu, Endiju Mariju i Novaku Đokoviću. Malo je verovatno da ću moći da postanem najbolji na planeti ukoliko se fokusiram samo na zadnju liniju. Da bi ih pobedio, moram češće da idem napred i napadam. Želim da unapredim ovaj segment svoje igre“, rekao je Raonić.

Upravo su Mari i Đoković u protekle dve godine zaustavljali Raonića u Melburnu. Britanac prošle u polufinalu, a Srbin 2015. u četvrtfinalu.

„Siguran sam da ću pre ili kasnije moći da prestignem Novaka i Endija, ali će mi biti potrebno vreme. Oni su sada daleko ispred svih i po poenima i po rezultatima„, dodao je Raonić.

Kanađanin će se na startu Australija Opena sastati sa Dastinom Braunom iz Nemačke, a potencijalni rival u polufinalu mu je Novak Đoković.