Vavrinka: Veliki rezultat će doći ako…

ATP 15. jan 201721:13 > 21:23
Michael Dodge/Getty Images

Švajcarski teniser Stan Vavrinka rekao je pred početak Australijan Opena da veruje da može da ostvari dobar rezultat u Melburnu.

Vavrinka takmičenje na prvom Gren slemu sezone, koji je osvojio 2014. godine, počinje duelom sa Slovakom Martinom Kližanom.

Smatram da sam radio dobro između dve sezone. Započeo sam sezonu veoma dobro u Brizbejnu, mislim da sam na dobrom nivou i spreman sam za početak turnira. Uzbuđen sam pred start prvog Gren slema sezone, gde me čeka Kližan, težak protivnika, sa kojim sam igram jednom pre nekoliko godina. Zaista je opasan teniser, biće to zanimljiv prvi meč“, rekao je Vavrinka.

Peti nosilac u Melburnu kaže da mu činjenica da je Kližan levoruk ne smeta, kao nekim drugim teniserima.

Samouveren sam po pitanju mog bekhenda, sve će zavisiti od mene, načina na koji ću ja ući u meč i na koji ću igrati. Zadovoljan sam nivoom na kojem sam sada. Moram da nastavim sa vrednim radom tokom godine, da radim samo prave stvari i veliki rezultat će doći“, naglasio je Vavrinka.

Tokom karijere, švajcarski teniser je osvojio tri Gren slema – Australijan Open 2014, Rolan Garos 2015. godine i US Open prošle sezone.