Miša Zverev posle velikog preokreta srušio Iznera

Australian Open 18. jan 20178:19 > 8:24
Jack Thomas/Getty Images

Novi maratonski meč odigran je u muškoj konkurenciji, a jedan od aktera bio je, kao što se moglo pretpostaviti, Amerikanac Džon Izner. On je posle više od četiri sata i dva seta prednosti, poražen od Nemca Miše Zvereva 6:7, 6:7, 6:4, 7:6, 9:7.

Prva dva seta dobio bila su gotovo identična. U oba su teniseri bili sigurni na svoj servis i odlučivao je taj brejk. U oba taj brejka rezultat je bio 7:4 za Iznera.

Nemački teniser, inače 50. igrač sveta, vratio se rezultatski u meč dobivši treći set. Odlučujući je bio peti gem, u kom je viđen prvi brejk. Oduzeo servis Izneru iskoristivši petu brejk loptu, da bi u 10. gemu, kada je servirao za set, spasao četiri brejk šanse.

Ipak, Izner je imao veliku šansu pošto je u četvrtom setu napravio brejk i poveo 4:2, ali je već u narednom gemu izgubio servis. Do kraja seta nije bilo brejkova, pa je opet taj brejk odlučivao. U njemu je viđeno mnoštvo preokreta. Prvo je Zverev imao dve set lopte, od čega jednu na svoj servis, ali se Izner spasao, pa je onda i on došao do meč lopte povevši 7:6. Ipak, Zverev je dobio oba poena na svoj servis, a onda je napravio treći mini brejk, dobio taj brejk 9:7 i izjednačio na 2:2.

U petom servu Obojica tenisera imala su svoje šanse. Prvo je Izner već u prvom gemu imao tri brejk lopte, ali se Nemac spasao. Zatim su obojica bili izuzetno sigurni do 12. gema, kada je Zverev imao tri meč lopte na servis protivnika, ali se Amerikanac izvukao, pa se igralo na razliku. Sve je na kraju bilo gotovo u 16. gemu, kada je Zverev iskoristio prvu od tri vezane brejk lopte, oduzeo servis Izneru sa nulom i posle četiri sata i 18 minuta plasirao se u treće kolo, a tamo će ga čekati Tunižanin Marek Džaziri, koji je sa 3:0 savladao Bublika.