Vandevej i bizaran slučaj sa bananom

Australian Open 15. jan 201817:46 > 17:48
Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Prvi dan Australijan Opena nije bio srećan za američke teniserke, a obeležila su ga bizarna dešavanja u duelu Koko Vandevej i Timee Baboš iz Mađarske.

Vandevej je sezonu započela na devetom mestu, ali je pred početak prvog Gren slema sezone provela četiri dana u krevetu zbog gripa. Na kraju nije mogla da izađe na kraj sa mađarskom teniserkom, koja je protiv nje slavila sa 7:6 (7:4), 6:2.

Taj meč se pored velikog iznenađenja našao u centru pažnje i zbog toga što je Amerikanka kažnjena jer joj je previše vremena trebalo da se vrati na teren. Razlog za to je što nije do kraja pojela bananu, za koju je rekla da joj nije doneta na vreme, prilikom promene strana.

Čekam banane“, rekla je Vandevej na pitanje sudije Fergus Marfi, „Zašto bi ja trebalo da se osećam neprijatno zbog loše organizacije“.

Međutim, sudija je kaznio Vandevej zbog odugovlačenja, a ona nije uspela da se vrati u meč i preokrene protiv Babošove. Mađaricu u narednom kolu čeka susret sa Špankinjom Karlom Suares Navaro.

Pored Vandevej, još sedam američkih teniserki završilo je takmičenje već prvog dana, a to se prvi put desilo u poslednjih 36 godina. Između ostalog, eliminisane su i Venus Vilijams, Sloun Stivens i Alison Risk.