Novak: Predstavili ste me kao pohlepnog

Australian Open 16. jan 20188:46 > 8:52
Podeli:
Michael Dodge, Getty Images Sport

Odgovarajući na pitanje britanskog novinara o navodnom predlogu ostalim igračima za povećanje nagradnog fonda i osnivanju novog sindikata tenisera, najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je čitava priča izvučena iz konteksta.

Pročitao sam tu priču koja je potpuno izvučena iz konteksta. Predstavili ste me kao pohlepnog. Poštujem vaše pravo da pišete, ali to nije istina. Igrači retko imaju priliku da razgovaraju, bilo nas je oko 100 u prostoriji, ali nije bilo radikalnih priča poput one koje spominjete o bojkotu – rekao je Đoković po završetku meča sa Donaldom Jangom u prvom kolu Australijan Opena.

Znam da vi sada želite celu stvar već povedete nekoliko koraka unapred. Govorite o sindikatu, o bojkotu, o tim radikalnim potezima, ali to nisu bile teme. Ponavljam, nikada nemamo priliku da nas je tako mnogo na okupu i da razgovaramo. Niko nije izbačen iz sobe, sve se odigralo na normalan i ljubazan način. Igrači su želeli da ostanu sami, možda ćemo u budućnosti imati više takvih sastanaka pošto u pojedinačnim razgovorima nikada zapravo ne saznaš šta većina misli – dodao je Novak.

Što se samog meča tiče, Đoković je bio vidno zadovoljan prikazanim.

Osećam se odlično zbog povratka i što se konačno takmičim. Emocije su bile mešovite, osećao sam uzbuđenje, radost i zahvalnost što sam dobio priliku da se takmičim. Pre tri nedelje nisam bio ni siguran da li ću uopšte igrati na Australijan Openu. Osećao sam se dobro, da dobro udaram lopticu.

Servis je bio jedna od glavnih tema Đokovićeve igre pre početka prvog Gren slema u godini.

Drugi servis je bio veoma dobar i srećan sam kako me je služio. Prvi je imao oscilacija. Sve u svemu, zadovoljan sam. Nije idealno, ali sve u svemu bilo dobro.

Novak Đoković je obezbedio plasman u drugo kolo Australijan Opena pobedom nad Donaldom Jangom 6:1, 6:2, 6:4, u prvom takmičarskom meču od jula i Vimbldona. U narednom kolu Đokovič igra protiv Gaela Monfisa.