Halepova: Imala sam jake bolove, ali neću odustati!

Australian Open 16. jan 201812:09 > 12:16
Podeli:
Getty Images/ Shaun Botterill

Pošto je uz dosta muske savladala domaću teniserku Desteni Aiavu (7:6, 6:1), Rumunka Simona Halep kazala je da je imala problema sa člancima, što joj je u velikoj meri otežalo meč.

Osećala sam intenzivan bol na terenu, ali nisam imala vremena da proverim šta je u pitanju. Istuširala sam se, istegla i došla sam na konferenciju za medije. Sačekaću do sutra i videću kako ću se osećati kada se probudim. Mislim da ništa nije polomljeno, ali ipak, bol je bio jak. Moram da se konsultujem sa doktorima. Već godinama imam problema sa člancima, dugo nisu onakvi kakvi su nekada bili. Zbog toga stalno koristim trake. Ne znam šta se sada desilo jer mi je članak bio fiksiran. Želim da pogledam snimak da vidim kako je izgledalo jer se ne sećam„, istakla je Halepova.

Upitana da li ima osećaj da neće moći da igra u četvrtak, Rumunka je kazala:

Ne mislim o tome. Naviknuta sam na probleme sa člancima i ne verujem da ću odustati. Ali, glavni prioritet je uvek zdravlje. Videću, ali verujem da ću igrati„, istakla je Halepova, koja je za svoju današnju protivnicu kazala mnogo lepih reči:

Igrala je sjajno, promišljeno i bez emocija. Nije se plašila bilo čega i imala je izuzetno jake udarce. Ja sam bila malo pod stresom jer sam dve godine zaredom izgubila u prvoj rundi i nisam želela da mi se to desi po treći put. Mislim da je ona veoma dobra teniserka, veoma talentovana i moćna. Biće dobra u budućnosti„, pohvalila je devojka rođena u Kostanci Australijanku Aiavu.

Halepova poznaje svoju sledeću protivnicu Eženi Bušar i zna na šta može da računa.

To će biti regularan meč, ništa posebno. Znam kako igra, ali već dugo nismo igrale jedna protiv druge„, zaključila je Rumunka.